Warbro Kvarn's Dinkel hel kärna'
EKOLOGISKA
KRAV
FRÅN SVERIGE logo
Sweden flag

Dinkel hel kärna

Vår ekologiska dinkel hel kärna kokar vi i cirka 35 minuter och äter istället för ris, blandar i en sallad för mer matigt resultat, eller i bröddegen. Kärnorna är också goda att marinera med balsamvinäger eller koka i buljong. Rör man ner lite honung och malen kanel eller kardemumma med frukt eller bär så är snart den mättande fruktsalladen klar. Alla hela kärnor har lågt GI. Koka gärna en stor sats och frys in i mindre portioner.


Vad är Dinkel?

Dinkel/Speltvete är en ca 5000 år gammal sort. Vi odlar dels de höstsådda ursprungssorterna ”Steiners roter tiroler” och ”Oberkulmer rotkorn”, och den vårsådda ”Gotlandsdinkel” som har ax med borst. Man kan så dinkel både på våren och hösten. Kärnorna ligger ombäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar. Det måste skalas innan man kan mala det, liksom hos enkorn och emmer. Näringsmässigt skiljer sig äkta dinkel från vete på ett par viktiga punkter: högre proteinhalt, annorlunda glutenkvalité samt högre energi- och mineralinnehåll i dinkel än i vete. Andelen nyttiga fettsyror är också högre. Mjölet ger en fyllig arom med god smak och kan ersätta vete i alla bakverk.

this company delivers:

Retail
Foodservice
Private Label
Industry

Basinformation

3 - EU-EKO

3 - KRAV

3 - Tillverkad i Sverige

Certifieringar: EU-EKO and KRAV

4 - Foodservice

4 - Industry

4 - Retail

2 - För export

2 - Inom Sverige

1 - Södermanland

5 - Warbro Kvarn

Region: Södermanland

Förpackningsstorlek: 1,25 kg, 5 kg, 12,5 kg och 25 kg

Producerad i: Sverige

Leveransinformation

För export: Ja

Inom Sverige: Ja

Ingredienser

Hel kärna av dinkel

VIDEOS ByOrganicSweden

Uploads fra Organic Sweden

Organic Sweden1/3

Send to a friend

Recommend this to a friend by entering their email address in the box below.