39 nya premium-teer på Eko-Portalen's image' Produktnyheter
39 nya premium-teer på Eko-Portalen

Senaste medlemmen i Organic Sweden, och som också går med på Eko-Portalen.se, är Tekompaniet. Därmed finns 39 nya ekologiska kvalitetsteer tillgängliga på Eko-Portalen. Vi fick en pratstund med Tekompaniets vd Håkan Kjellström. Just nu laddar han för Biofach 13-17 februari.

Tekompaniets affärsidé är att med exceptionell kunskap och unikt engagemang erbjuda innovativa premiumprodukter som är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara. Det har man gjort sedan år 2000. Värdeorden är kunskap, engagemang och ärlighet.

-     Vi har en unik spårbarhet från teplanta till kopp. Vi gör ekologiska och miljövänliga val i hela produktionskedjan – från ingredienser till förpackningar. Ett exempel är att vi till och med använder ekologisk bomullstråd i tepåsarna, berättar Håkan.

Tekompaniets VD Håkan Kjellström

Håkan understryker att Tekompaniet bidrar genom aktiva projekt i produktionsländerna för att påverka och utveckla förutsättningarna för människor, miljö och djurliv. Genom kravställning via tydliga och strikta Code of Conducts som även omfattar alla leverantörer – allt för att produkterna ska vara så hållbara som det är möjligt.

13-17 februari stundar alltså världens största eko-mässa, Biofach, i Nürnberg. Det blir första gången som Tekompaniet ställer ut på mässan. Tekompaniet är inne i en exportsatsaning och ett mål med Biofach är att introducera varumärkena Life by Follisoch Follis Classic för en global publik.  

Vilka konsumtionstrender går det då att skönja när det gäller ekologiskt te?

-    Vi ser ett starkt fokus på hälsa. Snabbast tillväxt har grönt te samt örtteer. Hållbarhet och ekologiskt fortsätter att öka i betydelse. Kunden efterfrågar tydligt innehåll och spårbarhet. Det går också att se ett skifte mot mindre äventyrliga och mer kända smaker, säger Håkan.


Organic Sweden och Eko-Portalen.se kommer också finnas på plats med egen monter på Biofach. Där kommer vi att marknadsföra alla företag som finns på Eko-Portalen för internationella inköpare.

Tekompaniet driver på för bättre villkor för de som jobbar i teodlingarna. Här ett exempel där man bytt till lättare korgar för plockarna.