Warbro Kvarn's Dinkel virvelmjöl'
KRAV
EKOLOGISKA

Dinkel virvelmjöl

Vårt ekologiska dinkel virvelmjöl är ett 100-procentigt fullkornsmjöl med mycket smak och malt på vår virvelkvarn. Det är ett stenmalet, väldigt fint och fluffigt mjöl som kan användas som ett ljust mjöl. Gott och perfekt till pajdegar, pannkakor, mjuka kakor och det fungerar fint även till småkakor.

Vad innebär virvelmjöl?
Vi mal alla våra mjöler i en äkta stenkvarn med liggande stenar, i ett steg. Det är en sval process som bevarar näringsämnena i mjölet. Alla mjöler är förstås fria från tillsatser. Vårt unika virvelmjöl gör det enklare att använda fullkorn i vardagen. Vår virvelkvarn låter en luftström virvla runt de hela spannmålskärnorna i en skål av granit. Mycket sakta slipas kärnorna till mjöl i en kall process, istället för traditionell malning mellan kvarnstenar. Den stora luftströmmen gör också att mjölet får ett lägre fuktinnehåll (starkt konserverande effekt) vilket ger en längre hållbarhet. Virvelmjölet blir av nedslipningen väldigt fluffigt och så finkornigt att det till och med går att baka småkakor på det – med 100 procent fullkorn!

basic info

Certifieringar: EU-Organic, KRAV-labelled

Region: Södermanland

Förpackningsstorlek: 1 kg, 3,5 kg och 20 kg

Producerad i: Sverige

Leverans information

Inom Sverige: Ja

Export: Ja

Ingredienser

Stenmalet virvlat mjöl av dinkel (100 % fullkornsmjöl)*

VIDEOS ByOrganicSweden

Uploads fra Organic Sweden

Organic Sweden1/3