Warbro Kvarn's Matdinkel'
KRAV
EKOLOGISKA

Matdinkel

Vår ekologiska matdinkel är slipade kärnor av dinkel. Koka i cirka 20 minuter och njut av en mjukare konsistens på kärnan jämfört med när du kokar hel kärna. Du kan exempelvis koka kornen i buljong, tillsammans med grönsaker eller göra en "Dinkelotto" (recept finns på vår hemsida).


Vad är Dinkel?

Dinkel/Speltvete är en ca 5000 år gammal sort. Vi odlar dels de höstsådda ursprungssorterna ”Steiners roter tiroler” och ”Oberkulmer rotkorn”, och den vårsådda ”Gotlandsdinkel” som har ax med borst. Man kan så dinkel både på våren och hösten. Kärnorna ligger ombäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar. Det måste skalas innan man kan mala det, liksom hos enkorn och emmer. Näringsmässigt skiljer sig äkta dinkel från vete på ett par viktiga punkter: högre proteinhalt, annorlunda glutenkvalité samt högre energi- och mineralinnehåll i dinkel än i vete. Andelen nyttiga fettsyror är också högre. Mjölet ger en fyllig arom med god smak och kan ersätta vete i alla bakverk.

basic info

Certifieringar: EU-Organic, KRAV-labelled

Region: Södermanland

Förpackningsstorlek: 1,25 kg, 5 kg och 25 kg

Producerad i: Sverige

Leverans information

Inom Sverige: Ja

Export: Ja

Ingredienser

Slipade kärnor av dinkel*

VIDEOS ByOrganicSweden

Uploads fra Organic Sweden

Organic Sweden1/3