- Eko-Portalen
- Bröd & Spannmål
- Spannmål & Gryn
- Dinkel hel kärna




Dinkel hel kärna
Vår ekologiska dinkel hel kärna kokar vi i cirka 35 minuter och äter istället för ris, blandar i en sallad för mer matigt resultat, eller i bröddegen. Kärnorna är också goda att marinera med balsamvinäger eller koka i buljong. Rör man ner lite honung och malen kanel eller kardemumma med frukt eller bär så är snart den mättande fruktsalladen klar. Alla hela kärnor har lågt GI. Koka gärna en stor sats och frys in i mindre portioner.
Vad är Dinkel?
Dinkel/Speltvete är en ca 5000 år gammal sort. Vi odlar dels de höstsådda ursprungssorterna ”Steiners roter tiroler” och ”Oberkulmer rotkorn”, och den vårsådda ”Gotlandsdinkel” som har ax med borst. Man kan så dinkel både på våren och hösten. Kärnorna ligger ombäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar. Det måste skalas innan man kan mala det, liksom hos enkorn och emmer. Näringsmässigt skiljer sig äkta dinkel från vete på ett par viktiga punkter: högre proteinhalt, annorlunda glutenkvalité samt högre energi- och mineralinnehåll i dinkel än i vete. Andelen nyttiga fettsyror är också högre. Mjölet ger en fyllig arom med god smak och kan ersätta vete i alla bakverk.
this company delivers:
Basinformation
3 - EU-EKO
3 - KRAV
3 - Tillverkad i Sverige
Certifieringar: EU-EKO and KRAV
4 - Foodservice
4 - Industry
4 - Retail
2 - För export
2 - Inom Sverige
1 - Södermanland
5 - Warbro Kvarn
Region: Södermanland
Förpackningsstorlek: 1,25 kg, 5 kg, 12,5 kg och 25 kg
Producerad i: Sverige
Leveransinformation
För export: Ja
Inom Sverige: Ja
Ingredienser
Hel kärna av dinkel
Kontakta företaget
Denna kontaktservice är endtast för intresserade köpare
(ej privatpersoner).
Din förfrågan kommer skickas till företaget med en
kopia till Organic Sweden.
VIDEOS ByOrganicSweden
Uploads fra Organic Sweden
Organic Sweden1/3
Send to a friend
Recommend this to a friend by entering their email address in the box below.