Saltå Kvarn's Rågkross'
KRAV
EKOLOGISKA

Rågkross

Saltå rågkross är hel fullkornsråg som klippts i bitar. Både kli och grodd finns kvar vilket gör det rikt på kostfiber. Det är också en källa till magnesium, järn och zink. Rågkross har en robust smak av spannmål och passar bra till gröt men är också jättegott i bröd. Om du vill använda rågkross i brödbaket så ska den blötläggas över natten (8–10 timmar) eller så gör du en skållning. Det betyder att du slår kokande vatten över krossen och sedan låter den stå och svälla i minst 3 timmar. Till skållning tar man 1 dl kross och 1,5 dl kokade vatten. Du kan sedan byta ut ca 20 procent av mjölet mot blötlagd eller skållad rågkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.

basic info

Certifieringar: EU-Organic, KRAV-labelled

Region: Stockholm

Förpackningsstorlek: 25 kg

Förpackning: Säck

Producerad i: Sweden

Leverans information

Inom Sverige: Ja

Export: Ja

Ingredienser

Råg*

VIDEOS ByOrganicSweden

Uploads fra Organic Sweden

Organic Sweden1/3