Saltå Kvarn's Rågkross'
EKOLOGISKA
KRAV
FRÅN SVERIGE logo
Sweden flag

Rågkross

Saltå rågkross är hel fullkornsråg som klippts i bitar. Både kli och grodd finns kvar vilket gör det rikt på kostfiber. Det är också en källa till magnesium, järn och zink. Rågkross har en robust smak av spannmål och passar bra till gröt men är också jättegott i bröd. Om du vill använda rågkross i brödbaket så ska den blötläggas över natten (8–10 timmar) eller så gör du en skållning. Det betyder att du slår kokande vatten över krossen och sedan låter den stå och svälla i minst 3 timmar. Till skållning tar man 1 dl kross och 1,5 dl kokade vatten. Du kan sedan byta ut ca 20 procent av mjölet mot blötlagd eller skållad rågkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.

this company delivers:

Retail
Foodservice
Private Label
Industry

Basinformation

3 - EU-EKO

3 - KRAV

3 - Tillverkad i Sverige

Certifieringar: EU-EKO and KRAV

4 - Foodservice

4 - Industry

4 - Retail

2 - För export

2 - Inom Sverige

5 - Saltå Kvarn

1 - Stockholm

Region: Stockholm

Förpackningsstorlek: 25 kg

Förpackning: Säck

Producerad i: Sverige

Leveransinformation

För export: Ja

Inom Sverige: Ja

Ingredienser

Råg

VIDEOS ByOrganicSweden

Uploads fra Organic Sweden

Organic Sweden1/3

Send to a friend

Recommend this to a friend by entering their email address in the box below.