- Eko-Portalen
- Bröd & Spannmål
- Spannmål & Gryn
- Rågkross
Rågkross
Saltå rågkross är hel fullkornsråg som klippts i bitar. Både kli och grodd finns kvar vilket gör det rikt på kostfiber. Det är också en källa till magnesium, järn och zink. Rågkross har en robust smak av spannmål och passar bra till gröt men är också jättegott i bröd. Om du vill använda rågkross i brödbaket så ska den blötläggas över natten (8–10 timmar) eller så gör du en skållning. Det betyder att du slår kokande vatten över krossen och sedan låter den stå och svälla i minst 3 timmar. Till skållning tar man 1 dl kross och 1,5 dl kokade vatten. Du kan sedan byta ut ca 20 procent av mjölet mot blötlagd eller skållad rågkross. Det ger ett riktigt gott och saftigt bröd.
this company delivers:
Basinformation
3 - EU-EKO
3 - KRAV
3 - Tillverkad i Sverige
Certifieringar: EU-EKO and KRAV
4 - Foodservice
4 - Industry
4 - Retail
2 - För export
2 - Inom Sverige
5 - Saltå Kvarn
1 - Stockholm
Region: Stockholm
Förpackningsstorlek: 25 kg
Förpackning: Säck
Producerad i: Sverige
Leveransinformation
För export: Ja
Inom Sverige: Ja
Ingredienser
Råg
Kontakta företaget
Denna kontaktservice är endtast för intresserade köpare
(ej privatpersoner).
Din förfrågan kommer skickas till företaget med en
kopia till Organic Sweden.
VIDEOS ByOrganicSweden
Uploads fra Organic Sweden
Organic Sweden1/3
Send to a friend
Recommend this to a friend by entering their email address in the box below.