Jordens Bästa – Ny webbshop med total eko-satsning's image' Nyheter
Jordens Bästa – Ny webbshop med total eko-satsning

Årstiderna, som är medlem i Organic Sweden, har i många år profilerat sig som en dedikerad aktör inom e-handel för ekologiska matkassar. Nu har företaget även tagit steget till att erbjuda en webbshop med lösplock med 100 procent ekologisk mat och dryck.

Redan för ett par månader sedan fick Årstidernas medlemmar prova på den nya webbshopen Jordens Bästa. Det föll väl ut, och den sjunde mars lanserades Jordens Bästa till alla med hunger för ekologisk mat och dryck. Alla kan handla direkt i Jordens Bästa, men genom att bli medlem i hos Årstiderna får kunden tio procent rabatt på inköpen, inbjudan till medlemsaktiviteter, samt slipper expeditionsavgift.

    -    Hög kvalitet och brett sortiment på frukt och grönt har alltid varit ett signum för Årstiderna. Så ska det fortsätta vara, men samtidigt            lanserar vi nu produkter inom fler kategorier, framför allt utökar vi sortimentet inom växtbaserat, säger Nathalie Seow på
         Årstiderna.

Trots det utökade sortimentet så är en av hörnpelarna inom Jordens Bästa att det som inte är bra nog för planeten går bort! Till exempel finns en no fly-policy som gör att inga produkter som importerats med flyg till Europa eller Sverige säljs genom Jordens Bästa. Detta trots att webbshopen erbjuder exotiska frukter som mango och kanariska bananer. Enligt Nathalie möjliggörs detta genom att aktivt välja leverantörer som använder sig av sjöfart och landburna transporter. Årstiderna grundades i Danmark och de importerade produkterna som säljs i både Danmark och Sverige anländer till Köpenhamn. I och med att Danmark är världens bästa eko-land sett till privat konsumtion, går det att komma upp i volymer som möjliggör kostnadseffektiva transporter. 

Enligt Nathalie är många av Årstidernas kunder väldigt lojala och har varit med sedan starten med ekologiska matkassar för mer än 10 år sedan. Idag erbjuds leveranser till större delen av Sveriges befolkning söder om Stockholm. För att kolla om Årstiderna levererar till där just du bor, är det enklast att kolla på Årstidernas hemsida. När du väl gått in där är det lätt att bli hänförd av alla underbara ekologiska produkter. Allt från pomerans till tempeh, från chokladmjölk till kruskabröd finns där. Och det trots att en hel del produkter alltså ratats på vägen. Jordens Bästa – helt enkelt!