Organic Swedens VD får The Organic Food Outstanding Achievement Award's image' Nyheter
Organic Swedens VD får The Organic Food Outstanding Achievement Award

Charlotte Bladh André, VD för Organic Sweden, har tilldelats priset ”The Organic Food Outstanding Achievement Award” under Nordic Organic Food Fair som är nordens största mässa för ekologiska livsmedel.


Charlotte är en av eldsjälarna på den ekologiska livsmedelsmarknaden som för tre år sedan startade branschorganisationen Organic Sweden. Som tidigare ordförande och numera vd har Charlotte bidragit till att organisationen på kort tid blivit en etablerad plattform för samverkan mellan företag och organisationer som vill driva på utvecklingen på ekomarknaden.

Priset ”The Organic Food Outstanding Achievement Award” delas ut av Nordic Organic Food Fair, som är nordens största mässa för ekologiska livsmedel. Så här motiverar mässan priset: ”Charlotte är en enormt engagerad och respekterad ambassadör inom den ekologiska livsmedelsbranschen. I sin roll som tidigare ordförande och numera vd för Organic Sweden har hon bidragit mycket till att stärka den ekologiska matens ställning på marknaden.”

Själv startade Charlotte det ekologiska varumärket Ekorrens Ekologiska 2008 och den ekologiska vingrossisten Sjölunda Gård 2010. Som entreprenör såg hon ett stort behov av en branschorganisation som arbetar för ökad försäljning och export av ekologiska livsmedel.

– Precis som motiveringen till priset uttrycker har Charlottes engagemang, positiva kraft och skicklighet som kommunikatör betytt mycket för Organic Swedens snabba utveckling och betydelse, säger Johan Ununger, ordförande för Organic Sweden.

För mer information:

Charlotte Bladh André, charlotte.andre@organicsweden.se, tel 0701-88 50 19