Ny portal kopplar ihop ekologiska producenter med inköpare's image' Nyheter
Ny portal kopplar ihop ekologiska producenter med inköpare

Organic Sweden har fått medel från Vinnova för att utveckla en digital portal som ska främja försäljningen av svensk ekologisk mat och dryck, särskilt från småskaliga producenter. Bakgrunden till projektet är att flera av våra medlemmar tappat sina viktigaste försäljningskanaler under coronakrisen och behöver nya kunder. Syftet med portalen är hjälpa inköpare från olika delar av livsmedelskedjan, från Sverige och andra marknader, att upptäcka mångfalden av ekologiska produkter som finns i vårt land.

Portalen utvecklas tillsammans med en referensgrupp bestående av sex medlemsföretag – Almnäs Bruk, Berga Bruk, Korvhantverk, Swedish Temptations, Tistelvind och Paradiset – som representerar olika produktkategorier och har verksamhet i olika delar av landet. Vi kommer även att samarbeta med Organic Denmark som redan utvecklat en liknande portal och som vill dela med sig av sina insikter och erfarenheter under resans gång.

Organic Denmarks portal har bidragit till ökad försäljning och export av ekologiska livsmedel från danska småskaliga producenter. Deras portal har runt 150-250 unika besökare varje dag och företagen som är anslutna portalen upplever ett stigande antal förfrågningar från inköpare. Du kan klicka dig vidare till Organic Denmarks portal här. Motsvarande potential har vår portal, särskilt nu under coronakrisen då många mötesplatser och matmässor ställs in och inköparens kundresa blir allt mer digital.

Varför gå med i Portalen?

  • Du vill öka försäljningen av dina ekologiska produkter
  • Du vill hitta nya kunder i Sverige
  • Du vill hitta nya internationella kunder och distributörer
  • Du vill förbättra den digitala exponeringen av ditt varumärke och dina produkter
  • Du vill bygga ditt varumärke genom att vara med i artiklar, nyhetsbrev och kampanjer

Inför lanseringen vill vi samla så många företag, varumärken och produkter på portalen som möjligt. Därför erbjuder vi just nu alla medlemmar i Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna samt KRAV-certifierade företag att kostnadsfritt få gå med i portalen. Erbjudandet gäller under kampanjperioden till och med 30 juni 2021.


Vill du veta mer om Portalen? Kontakta:
veronica.palmius@organicsweden.se
anton.jarild@organicsweden.se


Foto: Berga Bruk