TÖRST fixar den ekologiska julmusten's image' Produktnyheter
TÖRST fixar den ekologiska julmusten

Självklart går det att få julstämning även på Eko-Portalen. Senaste företaget att gå med är TÖRST som är hyperaktuella med sin unika julmust – den enda ekologiska som produceras i Sverige!


TÖRSTs hemsida står det att Ludvig Brydolf är ansvarig för produktionen, men efter att ha pratat med honom blir det tydligt att han har många flaskor i luften  – han har kontakt med kunder, rycker in och levererar samt håller kontakten med organisationer som Äkta Vara och Fairtrade.

Veckorna innan jul är förstås höjdpunkten för försäljningen av TÖRSTs Real Julmust. Till skillnad från den stora majoriteten av julmust som säljs i Sverige, innehåller REAL JUMUST varken syntetiska aromer eller konserveringsmedel. Smaken skiljer sig också lite från annan julmust genom att koncentratet som annars används i bulk-julmusten inte är med i leken. Företaget som äger receptet på extraktet vill inte dela med sig av vad det innehåller och därmed kan sådan julmust inte märkas som ekologisk, som ju bygger på öppenhet kring vilka ingredienser och kryddor som ingår i produkten. Självklart innehåller julmusten emellertid kornmalt för den rätta fylligheten, men där ingår också kanske mer oväntade ingredienser såsom svarta vinbär, lingon och lakritsrot.

TÖRST har haft en flygande start sedan företaget grundades Midsommar 2020. Idag levererar man till över 400 kunder spridda över landet och har även några kunder i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Det rör sig främst om restauranger, caféer, bagerier och butiker som har ett stort engagemang för hållbart producerade livsmedel – naturligt, ekologiskt och rättvist. Närmsta återförsäljare eller serveringsställe hittas här.

Att TÖRST vill vara med och driva ekologiskt framåt ser Ludvig som en självklarhet:

-     Vi har startat TÖRST för att vi vill kunna erbjuda goda produkter som också är hållbart producerade, som inte skadar eller utnyttjar någon i värdekedjan och som kan avnjutas med gott samvete. Vi är glada att se en så stark efterfrågan för ärlig och naturlig mat utan fusk och hoppas kunna inspirera andra aktörer till att följa efter.

Mer om TÖRSTs sortiment går att hitta på deras hemsida eller på deras företagssida på Eko-Portalen.