Familjeföretaget Warbro Kvarn är beläget i hjärtat av Sörmland med odlingar av kulturspannmål som dinkel, nakenhavre, emmer och enkorn i närområdet.
Råvaran till Kvarnen odlas av ett tjugotal certifierade odlare i Sörmland och Mälardalen. Mjölet som levereras till kvalitetsmedvetna bagare och konditorer mals på riktiga stenkvarnar. Och deras flingor kallpressas istället för att ångas.
Warbro Kvarn är ett tydligt exempel på ett företag som lyckats bringa ny energi i ett etablerat segment där fokus länge varit på standardiserad kvalitet och pris. Sedan en tid tillbaka har vi däremot noterat ett skifte – fler restauranger, bagare, konditorer och hemmabagare efterfrågar nu spannmål med en rikare smak och näringsinnehåll, gärna ekologiskt och KRAV-märkt.
Kort fakta om Warbro Kvarn
Drivs av: Thomas och Kerstin Björklund
Fokus: Odling och förädling av ekologiskt spannmål
Unicitet: Mjöl på kulturspannmål